Winterconcert 2014 Verslag en foto's

Male, waar wij wonen – winterconcert

Na een onderbreking van 2 jaar knoopte MWWW op 19 december terug aan met de traditie van een kerstconcert en hoe !

“10 straffe, muzikale madammen met een sterke instrumentale begeleiding”: één zin die het winterconcert met Belladonna typeert.

Die avond verwelkomde Brigitte Cardinael de aanwezigen en nodigde hen meteen uit op de misviering van 10.30 uur en de nieuwjaarsreceptie op 11 januari 2015, waarbij de opbrengst van deze avond zal overhandigd worden aan Mobile School, Poverello en het Fonds voor parochiale noden.

Daarna opende het kinderkoor het concert: een pluim voor wat Carolien en Erwin met het kinderkoor presteerden. Naast de klassiekers zoals o.m. “Jingle Bells”, ”’t Is geboren het goddelijk kind” en “Stille Nacht” was er wel het liedje “Sjok, sjok, sjok liep het ezeltje” dat door de visuele spontaniteit van de kinderen opviel.

Mooi was de overgang waarbij Belladonna, samen met het kinderkoor “Nu syt welle come” bracht.

Ook een woord van waardering voor Lieve Blondelle die “kleinen en groten” wist te boeien met o.m. het verhaal van “Het herderinnetje en de witte kerstroos” en met het inhoudelijk diepere “Sneeuwvlokken”.

En dan was het volop Belladonna. Met je ogen dicht, waande je je meteen in Afrika: “Halala Afrika” (Z.Afrika), “Koth Biro” (Kenia), “Sugno”(Senegal), sterk ritmische muziek die je moest aanvoelen… en meteen was de toon van de avond gezet.

Een meer gevarieerd programma kon niet: “Nu valt de nacht… ik ben onderweg naar jou” met sterke accordeonbegeleiding,  de Engelstalige versie van “Rudolf, het rendier”, “La plus belle”, “La parapluie” en “Raspragaite” een Oekraïens, swingend nummer (met dames en dito hoofddeksel) dat het eerste deel afsloot.

Dan was er de pauze met gratis consumptie in de tent, iets wat door velen gesmaakt werd, ook al was het rijtje schuiven voor een warme chocolademelk.

Met het lied “Asma asmaton”, het verhaal van de engel met één vleugel, zette Lieve Blondelle in samenzang mat Belladonna het tweede deel in. Volgden “Luly lulay” en “Gabriëls message” om daarna met onze voetjes stevig op de aarde terecht te komen op de hete aarde van het zuiderse Gallicië met het vrolijke “Dama de papel”, verder “Ederlezi” (ex-Joegoslavië) en “Domino”, een typisch Franse valse musette.

In  “Romanion song” , drie dames a-capella, werd de waanzin van de oorlog en de tragische gevolgen ervan aangeklaagd, terwijl “La Montana” ging over mijmeringen aan de voet van de berg. Tenslotte was er nog het sterk ritmische “Un poquito” wat door het publiek fel gesmaakt werd om af te sluiten met “Marmulades”.

Kortom het werd een avond met een geweldig muzikaal palet. Opvallend was dat hoe verder het concert vorderde, het publiek stiller en het applaus enthousiaster werd.

dvh

Nog enkele foto's van het Winterconcert 2014

Tijdens de pauze.

Glühwein, Chocomelk en een Genever tijdens de pauze.

En dat het smaakte!!!

Dikke mercie aan Lieve Blondelle

Grote mercie aan het Kinderkoor van Male onder leiding van Erwin en Calolien.

Supermercie aan BELLADONNA.

Zalige kerstdagen en een vreugdevol, gezond 2015.

Dank aan alle sponsors en alle aanwezigen op ons Winterconcert 2014.