Sterzingen 08-01-2014

Sterzingen in de pers:

Het Nieuwsblad 14 januari 2014

57 kinderen zetten traditie van sterzingen voort.

SINT-KRUIS - In de wijk Male wordt de traditie van het sterzingen levendig gehouden. 57 kinderen trokken door de straten en zamelden geld in voor onder meer Poverello en de Mobile School.

De parochiale werkgroep ‘Male waar wij Wonen’ zet de traditie van het sterzingen voort. In de wijk Male zijn vorige week woensdag 57 kinderen van de lagere school  Kantelberg samen met het kinderkoor door de straten getrokken. De kinderen belden aan bij de verschillende huizen en hebben er het driekoningslied gezongen. Na het liedje mochten de inwoners zelf beslissen welke bijdrage ze aan de kinderen gaven.

De opbrengst van het sterzingen zal verdeeld worden over drie goede doelen. De kinderen kozen voor Poverello Brugge, die warme maaltijden aanbiedt aan minderbedeelden, het fonds voor parochiale noden en de Mobile School die onderwijs biedt aan straatkinderen.

Het sterzingen is een waardig alternatief voor de vroegere kerstconcerten, die in de Sint-Thomas van Kantelbergkerk van Male werden georganiseerd. Ook bij deze concerten ging de opbrengst steeds naar goede doelen.

►Hartelijke dank aan CAROLINE (de koorleidster in Male) voor het vele werk... !

-zoeken van sterzangertjes

-inzingen van het sterrenlied

-begeleiden van een groepje kinderen

-en zo veel meer...

Enkele foto's

De 16 groepjes van het sterzingen; in totaal 57 sterzangertjes en 20 begeleid(st)ers.