Februari 2016 Krokusconcert met Herbert Verhaeghe en Freddy Birset

Vrijdag 26 februari,

MWWW organiseerde een duo concert met Herbert Verhaeghe en Freddy Birset.

Opkomst ? Een “kleine” 400 man… en dat terwijl in de Cultuurfabriek in Sijsele Willem Vermandere optrad.

Niet slecht dus, alle critici ten spijt.

Voor het concert begon, konden de voorzitter Carlos De Rock en penningmeester Martin Claeys 3 cheques overhandigen aan respectievelijk Foton (1500 €), Mobile School (800 €) en Parochiale Noden (800 €).

In het eerste deel bracht Herbert Verhaeghe – voor heel wat mensen onbekend – vooral zachte, genietbare (dans-)muziek.

Nummers als Yo te amo, Vroeg of laat, Ga niet weg van mij (B.Neyman), Oh my love en een Will Tura Medley werden aan het applaus te horen wel gesmaakt.

Ook het laatste liedje over zijn “hoofdberoep: vader zijn”, scoorde inhoudelijk en muzikaal bij het publiek.

Tip: Herbert is de hoofdact op Male kermis 2016.

Een gezellig pauzemoment.

Tweede op het programma was Freddy Birset, die in anderhalf uur het ene chanson na het andere bracht: niet minder dan 22 nummers.

Het begon met een muzikale intro “La maladie d’ amour” van Sardou en de toon was gezet.

Het werd een avond vol nostalgie: Trenet (Les feuilles mortes), Chevalier (C’est si bon), Piaf (Non, je ne regrette rien), recenter Moustaki (Le méteque), Becaud (Nathalie, L’important, c’est la rose) Christophe (Aline) Lenorman, Dutronc, Sardou, Brel,…

Hoedje af voor deze man, weliswaar 7 jaar ouder (trad 7 jaar geleden ook hier op)en dan mag er toch wel eens een schoonheidsfoutje zijn.

Dat het publiek heel wat nummers meezong, toont aan dat hij een goede keuze was.

Ook een woordje van dank , zoals Filip Proot bij de inleiding zei, aan allen die dit concert hebben mogelijk gemaakt.