Kerstconcert 2015

Kerstconcert 2015 Male:

Male, waar wij wonen organiseert op vrijdag 18 december 2015 om20.00 uur in de kerk Sint-Thomas van Kantelberg een kerstconcert met het duo " Allons chanter” en Malodie, dit voor het schoolproject Istuti in Sri Lanka.

Leen Langenbick (gitariste, zangeres en coördinator van de Academie van Torhout) en Johan Vandecaveye (gitarist, accordeonist en directeur van de Academie van Torhout) brengen samen met het jeugdensemble een avondvullend programma met gekende en minder gekende kerstliederen, bezinningsteksten en instrumentale nummers. Het wordt een avond van warmte, licht, gezellig samenzijn, samen zingen en genieten van mooie muziek.

Bron: www.fourtimesalady.be

Tijdens de pauze is er voor allen een gratis glühwein, jenever of warme chocolademelk.

Malodie, een samenspel van Male en melodie startte in 2006 met een achttal muzikanten – hoe kan je ’t raden? – in Male. Twee jaar later evolueerde de zanggroep tot een echte jongerenmuziekgroep. Een van de bezielers was de toenmalige pastoor Filiep Callens. De groep brengt een brede waaier aan muzieksoorten: gospels, wereldliederen, moderne pop, maar ook andere genres behoren tot hun repertoire.

Teamspirit, vriendschap en plezier staan bij Malodie dan ook centraal, daar de jongeren ervan overtuigd zijn dat een groep die goed samenhangt en samen plezier maakt, ook beter musiceert.

Bron: www.malodie.be

“Istuti” of “Bedankt”

Met die Senegalese naam brengt de vzw een woord van dank aan alle mensen die ISTUTI sinds de tsunami in Sri Lanka in 2004 steunen.

De twee pijlers waarop de vzw steunt, zijn “Familie” en “Projecten”: met het eerste ondersteunen ze maandelijks gezinnen o.m. door het bekostigen van de studies van veelbelovende studenten die de middelen niet hebben om verder te studeren. De “Projecten” zijn nogal uiteenlopend van aard. Dit kan zowel het renoveren van een schooltje zijn dan wel het verschaffen van materiaal aan een opvangcentrum voor weeskinderen.

Ook al werkt Istuti maar op kleinschalige basis, toch kunnen ze heel wat verwezenlijken. Ze doen het voor de glimlach van een kind.

Bron: www.istuti.be

Verslag van het concert.

Kerstconcert Male, waar wij wonen, 2015.

Vorig jaar knoopte MWWW weer aan met de traditie van een kerstconcert, maar dan wel kleinschaliger en met minder gekende artiesten. De kerk zat dit jaar weliswaar niet nokvol, maar toch waren er ruim 200 aanwezigen, niet slecht als je weet wat er die avond overal te doen was. Het opzet “mensen samen te brengen – MWWW wil van mensen vrienden maken”- was geslaagd.

Filip Proot verwelkomde de sponsors en het publiek en de voorzitter, Carlos De Rock, en penningmeester, Martin Claeys, konden die avond aan Sam Bopage een cheque van 1500€ overhandigen voor de vzw Instuti, met projecten in Sri Lanka.

Het eerste gedeelte werd verzorgd door “Allons chanter”, een duo met Leen Langenbick ( prachtige zang, gitaar) en Johan Vandecaveye (virtuoos gitaar en accordeon). Beiden brachten afwisselend instrumentale nummers o.m. Les Jeux Noirs, Romance (het thema uit Jeux Interdits) en Concerto d’ Aranjuez en nummers met zang, blijkbaar een goede keuze te horen aan de reacties van het publiek. Interessant was wel de toelichting die bij de nummers gegeven werd. Het duo zorgde voor een echt artistiek hoogstaande avond.

Het eerste deel werd afgesloten met het samen zingen van bekende Vlaamse kerstliederen. Volgden de gratis glühwein, jenever en warme chocolademelk met een leuke babbel onder de tent.

Met een instrumentale intro door de vier Malodiemuzikanten opende het tweede deel en dat terwijl de overige leden - kaarslicht in de hand – het podium opgingen met “ Wijs me de weg naar Betlehem”. Volgden “Alles wordt stil” en “When a child was born”. Daarna ging het de Amerikaanse toer op met een viertal nummers met o.m. het speelse “Frosty the snowman”.

En opnieuw werd dit deel afgesloten met een samenzang met “ Allons chanter”, Malodie en het publiek.

Als toemaatje bracht Leen dan nog de themasong uit “La vita è bella” en de zaal … werd meteen stil.

Pluim voor de projectie, dank aan de technische ploeg en aan allen die tot dit concert bijdroegen:  het duo “Allons chanter” en de jeugdgroep Malodie o.l.v. Marlies Vereecke en niet te vergeten: alle sponsors .

dvh