Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Male kermis en de pers

 Hier vindt u wat de pers chrijft over Male kermis

Veel muziek op de Malle Malefeesten
WOENSDAG 22 JUNI 2011
 
Male Kermis heeft alleen nog mooi weer nodig om een sfeervolle kermis te worden.mvn
© michel vanneuville
BRUGGE - Het 'Feestcomité Male', het 'Malle Male Comité' en de parochiale werkgroep 'Male Waar wij Wonen' zijn klaar voor het kermisweekend van 25 en 26juni. De Malle Malefeesten van dit jaar zijn een uitstekende combinatie van cultuur, muziek, folklore en kust. 
Voor de 21ste keer vinden tijdens het laatste weekend van de maand juni de Malle Malefeesten plaats. De kermis wordt ook dit jaar samengesteld door het Feestcomité, het Malle Male Comité en Male waar wij Wonen. Het programma mag dan ook worden gezien, zowel cultuur, muziek, folklore als kunst komen aan bod tijdens het kermisweekend.
 
Kunsttentoonstelling
 
De Brugse schepen Franky Demon (CD&V) zal vrijdagavond de kermis officieel openen. Op zaterdag wordt de kermis op gang geschoten. Diezelfde namiddag gaat om 16uur de kunsttentoonstelling in de kerk van Male open. Vijftien plaatselijke kunstenaars laten daar hun werk zien. De triptiek over Male, gemaakt door kunstenaar André Goossens, belooft veel aandacht te krijgen. In zijn uitgebreid werk komen alle belangrijke gebouwen van Male aan bod. 
 
Vanaf 19uur start op de weide op de hoek van de Pijpeweg met de Brieversweg de zaterdagavond blues. De muziekgroep The Blues Vision uit Lendelede zal vanaf de eerste minuut de nodige sfeer brengen. Hun optreden zal ongeveer twee uur duren.
 
De grote rommelmarkt op zondag start al om 6uur. 500deelnemers zullen zorgen voor een kilometerlang parcours van oude en minder oude tweedehandsspullen. Tegelijkertijd speelt er muziek op de pleintjes in de buurt. Artiesten als Johny Delaere, Ed Zola, Le Grand Julot en The Alfredo's maken de rommelmarkt extra aangenaam. Van de weide aan de Brieversweg zal er zondagmiddag rockmuziek klinken. Op het Peellaertplein komen om 17uur treden Christoff en Lindsay op. 

Kermis 2011

DRUK BEZOCHTE EN ZEEEE...R LEKKERE BARBECUE.
 
Jaarlijks wordt er tijdens kermiszondag een reuze barbeque georganisserd voor alle geïnteresseerden en dit ten voordele van het plaatselijke kinderkoor en het jeugdkoor , MALODIE.
Hieronder enkele sfeerbeelden van deze barbeque.

Bekendmaking van de naam van de basisschool in Male

Tijdens Male kermis werd de nieuwe naam van de katholieke basisschool bekendgemaakt door pastoor Hugo .
 
De naam van de school is vanaf die dag :
Vrije Basisschool KANTELBERG naar de naam van onze kerk St Thomas van Kantelberg en heeft tevens ook een andere betekenis , namelijk  een kantelmoment voor deze school.

Op het plein waren er optredens van verschillende artiesten .

Kermis op het plein met als topact: Christoff en Lindsay. 
 
Verder optredens van het jeugdkoor : MALODIE
het schoolkoor van OLVA MALE
Grime, koordanser, kinderanimatie zoals een springkasteel, gekke fietsen parcour, enz